Gasaansluiting verwijderen

Gasaansluiting verwijderen

Een gasaansluiting laten verwijderen kan ingewikkeld zijn. Lees daarom onderstaande informatie zorgvuldig door, zodat u tijdens het aanvraagproces niet verrast wordt.

Vraag direct een verwijdering van uw gasaansluiting aan

U heeft een verwijdering van uw gasaansluiting aangevraagd. Op basis van uw aanvraag ontvangt u een offerte. Deze is 30 dagen geldig. Na ondertekening van de offerte wordt uw aanvraag omgezet in een opdracht.
Over het algemeen wordt uw gasaansluiting binnen 18 weken gedemonteerd. 

Hier vindt u de eisen en voorwaarden waaraan een verwijdering van een aansluiting moet voldoen:

  • U kunt het contract met een energieleverancier opzeggen 
  • U kunt het contract met een meetbedrijf opzeggen   
  • Een installateur is verantwoordelijk voor het verwijderen van de binnen-installatie en de veiligheid van uw installatie.  
  • De aansluiting van Liander is van het gas net in de straat tot de meter. Voor een aansluiting in een buitenkast betekent dit dat u zelf ook nog een deel van de aansluiting moet verwijderen. De meter zit hier namelijk in de groene buitenkast. De verwijdering van dit deel zult u ook zelf moeten regelen. 
  • Als u akkoord geeft op de offerte accepteert, gaat u akkoord met de kosten. 
  • Voor de verwijdering van uw aansluiting dient uw aansluiting goed toegankelijk te zijn voor onze medewerkers. 

Kosten van verwijdering

De verwijdering van uw gasaansluiting brengt kosten met zich mee, u vraagt hier een offerte voor aan. Bedragen zijn mede afhankelijk van de lengte van uw aansluiting. 

Bijkomende kosten verwijdering lagedruk aansluiting
Er kunnen bijkomende kosten voor straatwerk en vervuilde grond bij komen. In 9% van de gevallen is er sprake van vervuilde grond. In 42% van de gevallen is er sprake van extra kosten als gevolg van straatwerk.
 

Bijkomende kosten verwijdering hogedruk aansluiting
Er kunnen bijkomende kosten voor straatwerk en vervuilde grond bij komen. In 35% van de cases is er sprake van vervuilde grond. In 51% van de cases is er sprake van extra kosten als gevolg van straatwerk.

Wanneer uw gasaansluiting permanent volledig verwijderd wordt, betaalt u voor kleinverbruik aansluitingen geen demontagekosten.

Verschillende categorieën gasaansluiting
groter dan 40 tot en met 65 m3/h op het LD-net als deze aanwezig is
groter dan 65 tot en met 100 m3/h op het LD-net als deze aanwezig is
groter dan 100 tot en met 160 m3/h op het LD-net of het HD-net. Afhankelijk van de situatie
groter dan 160 m3/h op het HD-net

Gasaansluiting verwijdering aanvragen

Voor het verwijderen van uw gasaansluiting gaat u naar mijnaansluiting.nl. U kunt hier een account aanmaken, en door middel van enkele simpele stappen een verwijdering van uw aansluiting aanvragen.