Gasaansluiting verwijderen

Gasaansluiting verwijderen

Een gasaansluiting verwijderen kan ingewikkeld zijn. Lees daarom onderstaande informatie zorgvuldig door, zodat u niet verrast wordt tijdens het aanvraagproces.

Direct uw gasaansluiting laten verwijderen

U heeft ervoor gekozen om een verwijdering van uw gasaansluiting aan te vragen. Hier vind u de eisen en de voorwaarde waaraan een verwijdering van uw aansluiting moet voldoen. Na de aanvraag ontvangt u een offerte. Deze offerte is een maand geldig. Na ondertekening van deze offerte is deze opdracht geworden en wordt de gas aansluiting vaak binnen 18 weken gedemonteerd. 

Er zijn regelementen verbonden aan het aanvragen van een aansluiting, namelijk: 

  • U kunt het contract met een energieleverancier opzeggen 
  • U kunt het contract met een meetbedrijf opzeggen   
  • Een installateur is verantwoordelijk voor het verwijderen van de binnen-installatie en de veiligheid van uw installatie.  
  • De aansluiting van Liander is van het gas net in de straat tot de meter. Voor een aansluiting in een buitenkast betekend dit dat u zelf ook nog een deel van de aansluiting moet verwijderen, de meter zit hier namelijk in de groene buitenkast. De verwijdering van dit deel zult u ook zelf moeten regelen. 
  • Als u een offerte accepteert, gaat u akkoord met de kosten. 
  • Voor de verwijdering van uw aansluiting dient uw aansluiting goed toegankelijk te zijn voor onze medewerkers. 

Kosten van verwijdering

De verwijdering van uw gasaansluiting brengt kosten met zich mee, u vraagt hier een offerte voor aan. Bedragen zijn mede afhankelijk van de lengte van uw aansluiting. 

Bijkomende kosten verwijdering lagedruk aansluiting
Er zijn ook nog eventuele bijkomende kosten voor de klant zoals straatwerk en vervuilde grond. In 9% van de gevallen is er sprake van vervuilde grond. In 42% van de gevallen is er sprake van extra kosten als gevolg van straatwerk.

Bijkomende kosten verwijdering hogedruk aansluiting
Er zijn ook nog eventuele bijkomende kosten voor de klant zoals straatwerk en vervuilde grond. In 35% van de cases is er sprake van vervuilde grond. In 51% van de cases is er sprake van extra kosten als gevolg van straatwerk.

Wanneer uw gasaansluiting permanent volledig verwijderd wordt, betaald u voor kleinverbruik aansluitingen geen demontagekosten.

Verschillende categorieën gasaansluiting
groter dan 40 tot en met 65 m3/h op het LD-net als deze aanwezig is
groter dan 65 tot en met 100 m3/h op het LD-net als deze aanwezig is
groter dan 100 tot en met 160 m3/h op het LD-net of het HD-net. Afhankelijk van de situatie
groter dan 160 m3/h op het HD-net

Gasaansluiting verwijdering aanvragen

Voor het verwijderen van uw gasaansluiting gaat u naar mijnaansluiting.nl. U kunt hier een account aanmaken, en door middel van enkele simpele stappen een verwijdering van uw aansluiting aanvragen.