Wat regel ik bij een verhuizing?

Aansluiting voldoet niet

Wat regelt u als u een grootzakelijke energieaansluiting hebt en u gaat verhuizen? Of wat te doen als u een bestaande grootzakelijke aansluiting overneemt? Maak de keuzes die voor u van toepassing zijn en bekijk wat er geregeld moet worden.

Bent u huurder en heeft u een contract met Liander voor de energievoorziening? Of wilt u een contract met Liander aangaan? Let er dan op dat u ook eigenaar bent/wordt van de aansluiting. Hiermee bent u ook verantwoordelijk voor eventuele kosten als u de aansluiting wilt wijzigen of verwijderen. Gaat u  het pand verlaten? Maak dan goede afspraken met de eigenaar van het pand over de verantwoordelijkheden met betrekking tot de aansluiting.

Volgens de Elektriciteitswet bent u grootverbruiker van elektriciteit als uw aansluiting groter is dan 3 x 80 ampère. De grens voor grootverbruik gas ligt volgens de Gaswet op 40 m3 per uur (groter dan G25). 

De aansluiting is te groot of te klein voor mij

Wilt u een kleinere of grotere aansluiting? Dan kunt u ervoor kiezen om de aansluiting eerst over te nemen en hierna te wijzigen. Het aanvragen van een wijziging kunt u doen via www.mijnaansluiting.nl. De projectmanager zal vooraf contact met u leggen over de procedure. Als u de aansluiting overneemt bent u verantwoordelijk voor alle kosten (zowel eventuele verwijdering van de oude aansluiting als plaatsen nieuwe aansluiting). Het voordeel is wel dat u voorzien blijft van energie en u geen maatregelen hoeft te treffen om een energieloze periode te overbruggen.

U kunt ook direct via www.mijnaansluiting.nl een verkleining of verzwaring aanvragen zonder eerst de grootzakelijke aansluiting over te nemen. Afhankelijk van de wijziging moet de oude aansluiting dan nog wel gedemonteerd worden. De projectmanager zal vooraf contact met u leggen over de procedure.  Zolang u de overeenkomst niet overneemt zijn de kosten voor eventuele demontage voor de huidige contractant. Houdt er rekening mee dat u tussentijds geen gebruik kan maken van de aansluiting en dat deze wordt afgesloten. En dat u als overbrugging tijdelijk zelf voor uw energievoorziening moet zorgen. Pas wanneer de nieuwe aansluiting is geplaatst kunt u weer gebruik maken van de energievoorziening.