Tijdelijke (bouw)aansluiting

Tijdelijke (bouw) aansluiting

Een tijdelijke aansluiting (maximaal 2 jaar) of een bouwaansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Deze aansluitingen worden bijvoorbeeld gebruikt voor beurzen, festivals of bouwplaatsen.

Bij het aanvragen van een tijdelijke grootverbruikaansluiting (groter dan 3x80A) is het verstandig om een installateur om advies te vragen. Deze kan u helpen bij het bepalen welke aansluiting u nodig heeft. 

Bouwaansluiting

Gaat u (ver)bouwen of renoveren? Dan vraagt u een bouwaansluiting aan voor uw project. Liander plaatst deze aansluiting zo dicht mogelijk bij de toekomstige locatie van de uiteindelijke nieuwe aansluiting. Hierdoor kunnen we de bouwaansluiting na het afronden van het project direct omzetten in een definitieve aansluiting. Wilt u de bouwaansluiting niet om laten zetten naar een vaste aansluiting? Vraag dan een verwijdering van de bouwaansluiting aan via mijnaansluiting.nl.

De kosten

Tijdelijke aansluiting:

  • De eenmalige kosten hangen af van de capaciteit die u nodig hebt. 
  • De periodieke kosten brengen wij bij u in rekening. Dit zijn kosten voor het transport van energie, beheer en onderhoud van het netwerk.
  • Aan de verwijdering van de tijdelijke aansluiting zijn ook kosten verbonden.

Bouwaansluiting:

  • U betaalt een bedrag voor de bouwaansluiting én een bedrag voor de vaste (definitieve) aansluiting
  • De kosten voor de bouwaansluiting en de kosten voor de vaste aansluiting zijn afhankelijk van de capaciteit (grootte) van de aansluiting.  
  • Als we de bouwaansluiting definitief maken, brengen we geen kosten in rekening voor het verwijderen van de bouwaansluiting. 
  • De kosten voor meerlengte van de kabel(s) bij de vaste aansluiting brengen we wel in rekening. 

 

Tijdelijke (bouw)aansluiting aanvragen

Maak een account aan op mijnaansluiting.nl. Vraag uw permanente, tijdelijke of bouwaansluiting aan. Selecteer de aansluiting die voor u van toepassing is. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Bij een tijdelijke aansluiting en een bouwaansluiting gelden: