Stappen voor het regelen van een extra meetpunt (MLOEA)

Stappen voor het regelen van een extra meetpunt (MLOEA)

Voor een extra meetpunt moeten een aantal zaken geregeld worden. Het grootste gedeelte regelt Liander voor u. Een aantal zaken regelt u zelf of u zorgt dat de partij waarmee u uw aansluiting deelt deze regelt.

 1. Vraag een EAN-code aan voor het extra meetpunt of vul direct het online aanvraagformulier in

  Vul het online aanvraagformulier in om het extra meetpunt en daarmee de bijbehorende EAN-code aan te vragen. U ontvangt dan binnen 5 werkdagen van ons de EAN-code voor het extra meetpunt (allocatiepunt of SAP).

  Voordat u een EAN-code aanvraagt of het aanvraagformulier indient, kunt u uw installateur om advies vragen, bijvoorbeeld over de capaciteit van uw aansluiting.

 2. Neem contact op met uw meetbedrijf voor een extra meter

  Op het extra meetpunt moet een meter geplaatst worden. Dit regelt u zelf met uw meetbedrijf. Alle extra meetpunten moeten hetzelfde meetbedrijf hebben als de hoofdaansluiting. Zij kunnen u ook adviseren over de mogelijkheden.

 3. Regel een energieleverancier voor het extra meetpunt

  Het extra meetpunt kan alleen geactiveerd worden wanneer er een energieleverancier aan gekoppeld is. Dit regelt degene die gebruik gaat maken van het extra meetpunt. Dat kan u zelf zijn of een andere partij die gebruik maakt van dat deel van de aansluiting.

 4. Liander voert alle wijzigingen voor uw aansluiting door

  Zodra er een energieleverancier gekoppeld is aan het extra meetpunt en er een meter geplaatst is, komt Liander in actie. U hoeft dit niet zelf door te geven aan ons; wij ontvangen hierover bericht van uw energieleverancier en uw meetbedrijf. Zodra wij van beide partijen bericht hebben ontvangen, bereiden wij alles voor om ervoor te zorgen dat uw extra meetpunt zo snel mogelijk actief is. Dit zijn administratieve wijzigingen. Wij passen niks fysieks aan in uw aansluiting.

 5. Liander checkt of alle benodigde informatie ontvangen is

  Voordat het extra meetpunt geactiveerd wordt, moeten wij alle benodigde informatie van u hebben ontvangen. Alle informatie die wij nodig hebben, vult u in het aanvraagformulier in. Wanneer er daar nog informatie mist, nemen wij contact met u op om alles compleet te maken.

 6. Het extra meetpunt is actief

  Zodra wij alle benodigde informatie hebben ontvangen, activeren wij het extra meetpunt. Vanaf dat moment kunt u de verschillende meetpunten apart bemeten en verrekenen.