Check of uw aansluiting geschikt is voor een extra meetpunt

Check of uw aansluiting geschikt is voor een extra meetpunt

Het kan voorkomen dat het vermogen van uw aansluiting verandert zodra u een extra meetpunt heeft, omdat u uw aansluiting anders gaat gebruiken. Daarom is het verstandig om te controleren of uw aansluiting voldoende capaciteit heeft voor de nieuwe situatie.

Een extra meetpunt vraagt u niet zonder reden aan. Het kan zijn dat u gaat terugleveren of dat er laadpalen op uw terrein geplaatst worden, waardoor u uw energie apart wilt verrekenen. Maar dit kan ook invloed hebben op het vermogen van uw aansluiting. Wij raden u aan om van tevoren te controleren of uw huidige aansluiting voldoende capaciteit heeft voor de nieuwe situatie met extra meetpunten. Wanneer uw aansluiting niet voldoende capaciteit hiervoor heeft, moet uw aansluiting verzwaard worden. Een verzwaring van uw aansluiting brengt extra kosten met zich mee. Hou hier daarom rekening mee bij het aanvragen van een extra meetpunt.
 

Past uw benodigde vermogen op uw aansluiting?

Gaat u extra energie afnemen of juist energie terugleveren? Controleer dan zo snel mogelijk of dat past binnen uw aansluiting, zodat u tijdig passende maatregelen kan nemen.