Inzicht in uw energieverbruik

Inzicht in uw energieverbruik

Energie besparen begint met inzicht in uw energieverbruik. U kunt uw meterstanden bijhouden en met een slimme meter ontvangt u automatisch een overzicht van uw energieverbruik. Energieverbruiksmanagers helpen daarbij flink te besparen op uw energiekosten. 

Houd meterstanden bij

Zo krijgt u inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf. Bijhouden kan online via bijvoorbeeld energiemanageronline.nl.

Inzicht met de slimme meter

  • U hoeft dan geen meterstanden op te nemen met de slimme meter. De meter verstuurt ze automatisch naar uw energieleverancier.
  • U ontvangt elke twee maanden een overzicht van het energieverbruik van uw bedrijf.
  • Mogelijk kunt u ook direct uw verbruik en de kosten inzien via de website van de energieleverancier.

Energieverbruiksmanagers helpen bij besparen

Door de komst van de slimme meter zijn er veel nieuwe apparaten en portals op de markt gekomen. Deze noemen we energieverbruikmanagers. Ze geven in uw energieverbruik en helpen bij besparen.

  • Met energieverbruiksmanagers kunt u tot ongeveer 10 procent besparen op de energiekosten.
  • Milieu Centraal vergelijkt op www.energieverbruiksmanagers.nl verschillende verbruiksmanagers met elkaar. Dat maakt het kiezen makkelijker.
  • De functionaliteiten en prijzen variëren nogal. Bepaal daarom eerst voor welk bedrijfsdoel u de verbruiksmanager aanschaft.

Vergelijkingstest

Uw energieverbruik is afhankelijk van uw woningtype, bouwjaar en gezinssituatie. Vergelijk uw energieverbruik met dat van andere huishoudens. Milieu Centraal helpt u hierbij.