File op het stroomnet

Drukte op het stroomnet

Nederland bouwt en verduurzaamt. ​Dat kan ons huidige energienet niet aan. Daarom werken we dagelijks keihard aan het verzwaren, uitbreiden en verslimmen van het energienet. Tegelijkertijd is er landelijk een groot tekort is aan technisch personeel, ruimte én materialen. Dat maakt het er allemaal niet makkelijker op. Daardoor staat het energienet onder druk. Zie het als een file op het stroomnet. En dat is heel vervelend, want misschien moet jij daardoor langer wachten op de verzwaring of nieuwe stroomaansluiting. 

Nieuwe of zwaardere aansluiting nodig?

Wil je een laadpaal voor je elektrische auto? Wil je overgaan op elektrisch koken? Of wil je zonnepanelen laten installeren? Dat vraagt meestal om een uitbreiding van je stroomaansluiting. Je hebt waarschijnlijk een datum in je hoofd wanneer de aansluiting klaar moet zijn. Helaas kunnen we het werk soms niet maken binnen de termijn die jij wenst. Het kan dus zijn dat je langer moet wachten op de verzwaring of nieuwe stroomaansluiting. 

Geduld tot de file is opgelost

Tot de file is opgelost, doen we er alles aan om je zo snel mogelijk aan te sluiten. Tot die tijd is het helaas toch een kwestie van geduld. Vraag tijdig je verzwaring of nieuwe stroomaansluiting aan via mijnaansluiting.nl. Hoe eerder wij op de hoogte zijn van je wensen, hoe meer ruimte er is voor de juiste afstemming. Uiteraard doen wij er alles aan om volgens planning te werken. Maar helaas lukt dit niet altijd. Wij nemen contact met je op wanneer de klus kan worden uitgevoerd en houden je vanaf aanvraag op de hoogte over de status. Jij hoeft daar zelf niets voor te doen. 

 

 

Veelgestelde vragen drukte op het net

Problemen op uw adres?

Het is helaas niet meer altijd vanzelfsprekend dat u de energie die u opwekt met zonnepanelen kunt terugleveren aan het stroomnet. Controleer of op uw adres problemen met terugleveren bekend zijn.