Planning slimme meter

Planning slimme meter

De komende jaren bieden we alle huishoudens gratis een slimme meter aan. Hierover krijgt u vanzelf bericht van ons. Via onze planningschecker kunt u direct zelf kijken wanneer u er een krijgt. 

Planningschecker

Bekijk wanneer u de slimme meter krijgt via de planningschecker

Aan de planning kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de planning kan gewijzigd worden.

Planningsoverzicht heel Nederland

Het kan ook zijn dat uw postcode niet in ons verzorgingsgebied valt. Via het planningsoverzicht (excel-bestand) van Netbeheer Nederland, kunt u zien waar de komende vier kwartalen in Nederland een slimme meter wordt aangeboden.

Vraag slimme meter zelf aan

Wilt u niet wachten, dan kunt u altijd eerder een slimme meter aanvragen. Hieraan zijn kosten verbonden.

Stappen bij vervanging

Icoon Installatie van een slimme meter

Onze aannemer komt bij u langs om uw traditionele meter te vervangen voor een slimme meter. U ontvangt hierover eerst bericht.

Veelgestelde vragen

  • In dat geval kunt u dit stopzetten. Door online in te loggen kunt u het uitlezen van de slimme meter in- of uitschakelen.

    Meer weten over het doorsturen van de meterstanden? Bekijk de video

     

  • Neem contact op met de aannemer die de slimme meter plaatst. U vindt het telefoonnummer in de brief over de afspraak. Heeft u uw brief niet meer of niet bij de hand? Als u naar deze pagina gaat kunt u uw postcode invullen. Daarna kunt u doorklikken op ‘kijk hier’ daar vindt u alle contactgegevens van de aannemer die uw meter(s) komt wisselen.

  • U ontvangt eerst bericht of de meter geplaatst kan worden. Daarna nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak. Daarna wordt de slimme meter meestal binnen 2 weken geplaatst. Bekijk alle stappen.