Stappen bij vervanging

Stappen bij vervanging

Onze aannemer komt bij u langs om uw huidige meter te vervangen voor een slimme meter. U ontvangt hierover eerst bericht. Via onderstaande stappen gaan we te werk.


  1. U ontvangt een aankondigingsbrief

    Ongeveer 4 weken van tevoren vertellen we wanneer we bij u in de buurt de slimme meter aanbieden. Wij zijn tot eind 2020 bezig om iedereen een slimme meter aan te bieden. Het kan dus nog even duren voordat u aan de beurt bent. Bekijk wanneer uw meter wordt vervangen.


  2. U ontvangt een brief met plaatsingsdatum

    Ongeveer 2 weken van tevoren ontvangt u een voorstel voor een datum en een tijd om uw meter te vervangen. Komt dat u niet uit? Dan kunt u contact opnemen voor een ander tijdstip. In de brief staat hoe dit werkt.


  3. De aannemer komt langs

    Liander werkt samen met een aantal aannemers die in opdracht van Liander de meters vervangen. Het duurt gemiddeld een uur om een slimme meter te plaatsen. In sommige gevallen vervangen we ook de leidingen. Dat hoort u van tevoren. In dat geval kan het langer duren. Tijdens de installatie worden gas en stroom tijdelijk afgesloten.

Lees de 10 tips voor de installatie van de slimme meter

 

Installatievideo slimme meter

Automatisch doorsturen meterstanden

De slimme meter stuurt uw meterstanden elke maand automatisch door aan uw energieleverancier. U kunt dit kosteloos uitzetten.

Veelgestelde vragen