Hoe herkent u een monteur van Liander?

Monteur herkennen

Een monteur die voor Liander werkt kan zich altijd identificeren met een pasje. En Liander vraagt nooit aan de deur om geld, of om een contract te tekenen.

Het kan voorkomen dat een aannemer het werk in opdracht van Liander uitvoert. Bijvoorbeeld bij het vervangen van uw slimme meter.  Ook aannemers kunnen zich met een pasje van Liander legitimeren. Op het pasje staat het logo van Liander en de naam van de monteur.

Onze monteurs vragen nooit om geld

Helaas doen oplichters zich soms voor als werknemer of monteur van Liander. Zij vragen bijvoorbeeld om geld om directe afsluiting te voorkomen of om een contract te tekenen of product af te nemen. Liander vraagt nooit aan de deur om geld of om een contract te tekenen. Betaal of teken dus niet. Bel de politie via 0900-8844.

Liander is niet actief op het gebied van energielevering of verkoop van contracten

Telefonische oplichters doen zich soms ook voor als werknemer van Liander. Zij willen u dan telefonisch een product aanbieden of proberen uw privacygevoelige informatie te achterhalen. Liander vraagt nooit (telefonisch) om geld of om uw bankgegevens te controleren. Dus als iemand u belt en zich voordoet als medewerker van Liander en vraagt naar bijvoorbeeld uw bankgegevens, dan heeft u te maken met een oplichter. Meer informatie leest u op deze pagina.

 

Veelgestelde vragen