Uw meter communiceert weer met ons netwerk

connect

Met Connect kan de meter in uw woning of pand weer communiceren met ons netwerk

Onze monteur heeft een storing aan uw slimme energiemeter verholpen door het monteren van communicatiemodule Connect. Connect zorgt ervoor dat de slimme meter weer kan communiceren met ons netwerk. De instellingen van uw meter zijn niet veranderd. Connect is onderdeel van de slimme meter en mag niet worden verwijderd.

Connect, een duurzame oplossing

Door de montage van Connect is het niet nodig om uw energiemeter te vervangen. Connect wordt op uw huidige meter gemonteerd. Dit is goedkoper en beter voor het milieu. Een mooie duurzame oplossing. Het plaatsen van Connect is sneller dan het vervangen van de energiemeter. U hoeft dus minder lang thuis te blijven. Ook kunt u tijdens de montage gewoon gebruik blijven maken van energie.   

 

Uitlezen van uw meterstanden

Heeft u in het verleden toestemming gegeven voor het uitlezen van uw meterstanden? Dan worden uw meterstanden weer automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. U hoeft daarvoor niks te doen. Heeft u geen toestemming gegeven voor het automatisch uitlezen van de meterstanden dan verandert er niks.   

Maakt u gebruik van een energieverbruiksmanager?

Connect maakt gebruik van de P1 poort op de slimme meter. Uw energieverbruiksmanager moet daarom aangesloten worden op de P1 poort van Connect en niet meer op de P1 poort van de slimme meter. 

Heeft u nog geen energieverbruiksmanager? Maar wilt u deze in de toekomst wel gebruiken?

Kies dan voor een energieverbruiksmanager die geschikt is voor een slimme meter van het type DSMR4. Kiest u voor een energieverbruiksmanager die alleen geschikt is voor een slimme meter van het type SMR5? Dan heeft u waarschijnlijk een extra stroomadapter nodig om de energieverbruiksmanager goed te laten werken. Vraag eventueel de leverancier van uw energieverbruiksmanager om advies.