Aanvragen gratis slimme gasmeter

Aanvragen slimme gasmeter consument

U heeft van ons een brief ontvangen met het aanbod voor het kosteloos plaatsen van een slimme gasmeter. Voordat wij deze gasmeter kunnen plaatsen moet de ruimte waar de meter hangt geschikt zijn voor het plaatsen van een slimme gasmeter.

Om de nieuwe gasmeter te plaatsen moet er een ruimte zijn voor een ondersteunende elektriciteitsmeter die aan een aantal eisen voldoet. Denk bij deze eisen aan bijvoorbeeld een houtenplaat van 500mm bij 500mm en een werkschakelaar. Alle voorwaarden waar de ruimte aan moet voldoen vindt u in dit document. U kunt een erkend installateur vragen de werkzaamheden voor u uit te voeren. Wij verwachten dat dit een investering is van ongeveer €500,00. Uiteraard is dit afhankelijk van uw situatie. De gasmeter en ondersteunende elektriciteitsmeter plaatsen wij kosteloos.

Heeft u de aanpassingen laten doen?

Upload dan de situatiefoto's van uw meter en vul onderstaand formulier in. Binnen 4 weken nemen wij dan contact met u op voor het plannen van een afspraak.

Situatiefoto's van de meterruimte

Naast een slimme gasmeter plaatsen we ook een ondersteunende elektriciteitsmeter. Deze meter registreert geen stroomverbruik, maar stuurt alleen uw gasmeterstanden door naar uw energieleverancier. U heeft aanpassingen gedaan aan uw meterkast om aan de eisen voor plaatsing te voldoen. Om snel tot plaatsing over te gaan, vragen wij u een aantal situatiefoto's te uploaden.

Kies bestand…
?

meteropstelling

 

Kies bestand…
?

Situatiefoto's slimme gasmeter

Zo hoort de ruimte van de ondersteunende elektriciteitsmeter eruit te zien:

  • Houten plaat. 
  • Werkschakelaar.
  • Bekabeling die lang genoeg is voor montage in het Liander meterbord (rechts).

Op welk adres wilt u de slimme gasmeter laten plaatsen?

Gegevens van uw gasmeter

?

Uw gegevens

(niet verplicht)