Zelf aanvragen

Zelf aanvragen

De slimme meter wordt in Nederland kosteloos per kavel aangeboden, maar u kunt ook vervroegd een slimme meter aanvragen. Waarom u dit zou doen? Nou bijvoorbeeld omdat u gebruik wilt maken van variabele tarieven of omdat uw nieuwe energieleverancier dit van u vraagt. Het kan ook dat u gewoon sneller van de voordelen wilt genieten. Aan een vervroegde plaatsing zijn wel kosten verbonden (€ 72,60 inclusief btw) en geldt een aantal voorwaarden

Voordat u de slimme meter vervroegd aanvraagt, is het verstandig om eerst onze planning te checken of binnenkort aan de beurt bent. Misschien dat u daar dan op wilt wachten. Toch alvast aanvragen? Vul dan dit formulier in. Bekijk ook wat er na het aanvragen van een slimme meter gebeurt.

Let op! Als u energie gaat terugleveren, vraagt u de slimme meter niet hier aan. U registreert zich dan eerst via energieleveren.nl voor teruglevering. Daarna controleren wij of uw meter geschikt is voor teruglevering. Is dat niet het geval? Dan krijgt u kosteloos een slimme meter. Lees meer over de slimme meter en terugleveren.
U kunt ook alleen een slimme gasmeter aanvragen

Vraagt u de slimme meter aan voor een zakelijk adres? Doe dit dan via onze zakelijke website

Op welk adres wilt u de slimme meter laten plaatsen?

(niet verplicht)

Als u meerdere elektriciteitsmeters op uw aansluitadres heeft, dan is het van belang dat u de juiste EAN-code doorgeeft. Bel 088 542 64 44 (klantenservice) om uw exacte aansluitgegevens te achterhalen als u deze niet kent.

Gegevens van uw meter

We plaatsen altijd een slimme meter voor stroom én gas, tenzij er geen gasmeter in uw woning aanwezig is.

?
?
(niet verplicht)

Uw persoonsgegevens

(niet verplicht)

Betaling

Wij plaatsen altijd een slimme elektriciteits- én gasmeter. Dit kost € 72,60 inclusief btw. Als u geen gasaansluiting heeft dan plaatsen wij alléén een slimme elektriciteitsmeter. Dit kost € 67,76 inclusief btw.