Uitlezen slimme meter

Slimme meter uitlezen

De slimme meter stuurt op afstand uw meterstanden door naar de netbeheerder. Dit gebeurt standaard zes keer per jaar. Als u verhuist of overstapt naar een andere energieleverancier, dan leest Liander ook de meterstanden uit van uw slimme meter. Wij delen deze standen met uw energieleverancier. U kunt er ook voor kiezen om de uitleesfunctie na de installatie van de slimme meter te laten blokkeren. Dit gaat heel eenvoudig via onze website. Evenals het later weer inschakelen van de uitleesfunctie.

Uitlezen uitschakelen

Icoon De slimme meter

Wilt u niet dat uw meterstanden automatisch doorgestuurd worden naar uw energieleverancier? Dan kunt u na installatie de monteur vragen uw slimme meter te blokkeren. U kunt dit ook eenvoudig online doen.

Uitlezen inschakelen

Icoon De slimme meter

Worden uw meterstanden niet op afstand uitgelezen, maar wilt u deze functie weer inschakelen? Dit doet u heel eenvoudig online.

Weet u niet of uw slimme meter wordt uitgelezen? Als u inlogt op 'Mijn Aansluiting' ziet u of uw meterstanden worden doorgestuurd. U hoeft alleen uw postcode, huisnummer en de laatste 6 cijfers van uw meternummer in te vullen. U kunt het ook zien op uw elektriciteitsmeter. Check hiervoor de handleiding.

Meterstanden uitlezen met een app

Standaard worden de slimme meters 6 keer per jaar uitgelezen. U ontvangt hier een verbruiksoverzicht van. Wilt u dagelijks tot real time inzicht krijgen in uw verbruik? Koppel de slimme meter dan aan een apparaatje of een app, oftewel een energieverbruiksmanager. Beter inzicht zorgt ook vaak voor een besparing. 

Veelgestelde vragen

  • U kunt de uitleg voor het aflezen van de meterstanden vinden in de handleiding van uw slimme meter. Bekijk de handleidingen

  • In dat geval kunt u dit stopzetten. Door online in te loggen kunt u het uitlezen van de slimme meter in- of uitschakelen.

    Meer weten over het doorsturen van de meterstanden? Bekijk de video

     

  • Wij bieden elke huishouden gratis een slimme meter aan. U krijgt hierover vanzelf bericht. Eerder kan ook, dan kunt u doen via het aanvraagformulier. De kosten zijn dan voor uw rekening.

    Wordt de slimme meter nog niet gratis bij u aangeboden en wilt u toch een slimme meter? Bekijk dan de video over het aanvragen van de slimme meter