Slimme meter - pagina voor social media campagne (consument)

Slimme meter social media campagne

De slimme meter is een digitale energiemeter. Uw meterstanden worden automatisch doorgestuurd naar uw energieleverancier. Zo krijgt u inzicht in uw energieverbruik. Alle huishoudens in Nederland krijgen de slimme meter gratis aangeboden. 

Iedereen een slimme meter

Liander vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst. De slimme meter helpt daarbij. Daarom bieden we de komende jaren tot 2020 aan alle huishoudens gratis een slimme meter aan. Bekijk de planning of u binnenkort aan de beurt bent.

Voordelen van de slimme meter

De slimme meter levert u gemak op en geeft u inzicht in uw energieverbruik. Bekijk hier een overzicht van de voordelen van de slimme meter.

Uitlezen van de slimme meter

Kijk hier voor uitleg over uitlezen van de slimme meter. Als u niet wilt dat wij de slimme meter uitlezen kunt u het uitlezen laten blokkeren.

Wat zeggen anderen over de slimme meter?

Klanten aan het woord

Icoon Innovatie

Bekijk hoe onze klanten de slimme meter ervaren. Over de installatie, terugleveren en energieverbruiksmanagers.

Veelgestelde vragen

  • In dat geval kunt u dit stopzetten. Via dit webformulier geeft u aan dat u niet wilt dat uw meterstanden automatisch doorgestuurd worden naar uw energieleverancier.

  • Neem contact op met de aannemer die de slimme meter plaatst. U vindt het telefoonnummer in de brief over de afspraak. Heeft u uw brief niet meer of niet bij de hand? Als u naar deze pagina gaat kunt u uw postcode invullen. Daarna kunt u doorklikken op ‘kijk hier’ daar vindt u alle contactgegevens van de aannemer die uw meter(s) komt wisselen.

  • Wij bieden elke huishouden gratis een slimme meter aan. U krijgt hierover vanzelf bericht. Eerder kan ook, dan kunt u doen via het aanvraagformulier. De kosten zijn dan voor uw rekening.

  • U krijgt vanzelf bericht wanneer u een slimme meter krijgt. Op onze planning voor plaatsing van de meters ziet u een overzicht van postcodes die de komende maanden aan de beurt zijn. Zo kunt u zien of uw postcode ertussen staat, en of u snel een slimme meter krijgt. Of toch nog even moet wachten.