TF-signaal verdwijnt: Dubbeltarief

Dubbeltarief

Betaalt u in de avonduren en in het weekend een lager tarief dan overdag? Dan hebt u een energiecontract voor dubbeltarief. En wekt u energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen en levert u terug aan ons energienet? Dan krijgt u met dubbeltarief overdag iets meer voor uw energie dan 's nachts. Na 1 juli 2021 is gebruikmaken van dubbeltarief alleen nog mogelijk met een slimme meter. De traditionele en niet-slimme digitale meters zullen namelijk geen signaal ontvangen om van tarief te wisselen.

Heeft u een contract voor dubbeltarief bij uw energieleverancier?

Check dan hier of u een slimme meter heeft of nog aangeboden krijgt en wat de gevolgen zijn voor het verdwijnen van het TF signaal op uw energiecontract met dubbeltarief. Na 1 juli 2021 is gebruikmaken van dubbeltarief namelijk alleen nog mogelijk met een slimme meter.

Rendement dubbeltarief

Het dubbeltarief levert tegenwoordig niet zoveel voordeel meer op als vroeger. Om met het dubbeltarief voordeliger uit te zijn dan met het enkeltarief moet u meer dan de helft van uw energie in de daluren verbruiken. Bij een verhouding van 50% levert dat een voordeel op van gemiddeld zo’n 6 euro per jaar. Bij zowel de Consumentenbond als Energieleveranciers.nl kunt u vergelijkingen van enkel- en dubbeltarief bekijken.

Boiler, tuin- en portiekverlichting

Boiler, tuin- en portiekverlichting

Gevolgen voor het automatisch verwarmen van boilers en bijvoorbeeld het automatisch in- en uitschakelen van tuin- of portiekverlichting.

Veelgestelde vragen