TF-signaal verdwijnt: Dubbeltarief

Dubbeltarief

Betaalt u in de avonduren en in het weekend een lager tarief dan overdag? Dan heeft u een energiecontract voor dubbeltarief. En wekt u energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen en levert u terug aan ons energienet? Dan krijgt u met dubbeltarief overdag iets meer voor uw energie dan 's nachts.

Heeft u een contract voor dubbeltarief bij uw energieleverancier?

Check dan hier of u een slimme meter heeft of nog aangeboden krijgt.  Lees wat de gevolgen zijn voor het verdwijnen van het TF signaal op uw energiecontract met dubbeltarief. Na 1 juli 2021 is gebruikmaken van dubbeltarief namelijk alleen nog mogelijk met een slimme meter. De traditionele en niet-slimme digitale meters zullen namelijk geen signaal ontvangen om van tarief te wisselen.

Is dubbeltarief rendabel voor u?

Het dubbeltarief levert tegenwoordig niet zoveel voordeel meer op als vroeger. Gebruikt u meer dan de helft van uw energie in de daluren? Dan bent u met dubbeltarief voordeliger uit dan met enkeltarief. Bij een verhouding van 50% levert dubbeltarief een voordeel op van gemiddeld zo’n 6 euro per jaar. Bij zowel de Consumentenbond als Energieleveranciers.nl kunt u vergelijkingen van enkel- en dubbeltarief bekijken.

Boiler, tuin- en portiekverlichting

Gevolgen voor het automatisch verwarmen van boilers en bijvoorbeeld het automatisch in- en uitschakelen van tuin- of portiekverlichting.

Veelgestelde vragen