TF-signaal verdwijnt: Dubbeltarief

Dubbeltarief

Betaalt u in de avonduren en in het weekend een lager tarief dan overdag? Dan heeft u een energiecontract voor dubbeltarief. En wekt u energie op met bijvoorbeeld zonnepanelen en levert u terug aan ons energienet? Dan krijgt u met dubbeltarief overdag iets meer voor uw energie dan 's nachts.

Heeft u een contract voor dubbeltarief bij uw energieleverancier?

Na 1 juli 2021 is gebruikmaken van dubbeltarief alleen nog mogelijk met een slimme meter. De traditionele en niet-slimme digitale meters zullen namelijk geen signaal ontvangen om van tarief te wisselen. Check hier of u al een slimme meter heeft of nog aangeboden krijgt.  En lees wat de gevolgen zijn voor het verdwijnen van het TF signaal op uw energiecontract met dubbeltarief.

Is dubbeltarief interessant voor u?

Het dubbeltarief levert tegenwoordig niet zoveel voordeel meer op als vroeger. Gebruikt u meer dan de helft van uw energie in de daluren? Dan bent u met dubbeltarief voordeliger uit dan met enkeltarief. Bij een verhouding van 50% levert dubbeltarief een voordeel op van gemiddeld zo’n 6 euro per jaar. Bij zowel de Consumentenbond als Energieleveranciers.nl kunt u vergelijkingen van enkel- en dubbeltarief bekijken.

 

Boilers

Gevolgen voor het automatisch verwarmen van boilers

Veelgestelde vragen