Controle van uw gasmeteropstelling

Uw gasmeteropstelling

Met een foto van uw gasmeteropstelling kunnen wij snel en goed beoordelen of het nodig is dat we bij u langs komen voor een controle. Dat geeft u snel duidelijkheid en scheelt misschien een bezoek van Liander.

We hebben onderstaande gegevens van u nodig samen met een foto van de verbinding tussen de gaskraan en de gasmeter. Een voorbeeld van wat er op de foto te zien moet zijn, vindt u hier. De foto kunt u met dit formulier meesturen. Zien wij aan de hand van uw foto dat er een controle van uw gasaansluiting nodig is? Dan nemen wij binnen 7 dagen contact met u op.

Lukt het u niet om een foto te maken of deze te versturen?

Vul onderstaand formulier met uw gegevens in zodat we contact met u kunnen opnemen voor het maken van een afspraak voor controle.

Heeft u vragen of hulp nodig?

Neem contact met ons op via live chat of op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur via telefoonnummer 088 – 542 6444

Uw gegevens

(niet verplicht)

Bij meters staat het meternummer meestal onder een streepjescode. Bij traditionele meters begint het meternummer meestal met No.

Foto gasmeteropstelling

Zorg voor een duidelijke foto van de verbinding tussen de gaskraan en gasmeter. Hier ziet u een voorbeeld van wat we graag op de foto zien.

 

 

Kies bestand…
(niet verplicht)

Veelgestelde vragen

  • Recent is een foute borgring aangetroffen bij een gasvoerende beugel (verbinding tussen de ophanging van de gasmeter en de kraan voor gastoevoer). Nader onderzoek wees uit dat er een fout is gemaakt bij een van de leveranciers van Liander. Hierbij is bij een partij beugels in combinatie met een buigbare aansluitleiding een verkeerde borgring gebruikt. Alhoewel de verbinding gasdicht is, is de verbinding onvoldoende gezekerd. Dit kan gevaar opleveren voor klanten. Liander is gestart met het controleren van de installaties die sinds september 2018 zijn voorzien van dit type beugel en herstelt de situatie indien nodig.

  • Op basis van de eerste analyse door de betrokken partijen is het beeld dat er geen acuut gevaar is voor klanten die een dergelijke beugel in huis hebben hangen. De buigbare aansluitleiding en beugel zijn gasdicht met elkaar verbonden. Alleen bij zeer hard trekken kan de buigbare aansluitleiding loslaten, omdat de juiste borgring ontbreekt. Voor Liander is dit aanleiding om beugels van dit type geplaatst na 1 september 2018 na te lopen en aan te herstellen indien noodzakelijk. Betrokken klanten worden hierover geïnformeerd en de hersteloperatie is inmiddels begonnen.