Elektrische CV-ketel

Elektrische CV-ketel

Een elektrische CV-ketel werkt  op elektriciteit. Hij is vergelijkbaar met de bekend cv-ketel op gas. De CV-ketels produceren warm water tot 90 °C, dat te gebruiken is voor centrale verwarming en tapwater. Het warmteafgiftesysteem werkt hetzelfde als dat van een CV-ketel op aardgas.

Het energieverbruik bij de huidige generatie elektrische cv-ketels is erg hoog doordat het water met een spiraal-verwarming (vergelijkbaar met een waterkoker) verwarmd wordt. Dit maakt het in veel gevallen financieel niet interessant om voor een elektrische CV-ketel te kiezen. Alleen als uw woning heel goed geïsoleerd is, kan een elektrische CV-ketel wellicht een optie zijn. Meestal is het echter efficiënter om een warmtepomp aan te schaffen in plaats van een elektrische cv-ketel.

Sommige elektrische CV-ketels vragen zo veel elektrische vermogen dat uw elektriciteitsaansluiting verzwaard moet worden. Vraag uw installateur om advies en vraag indien nodig tijdig een verzwaring van uw aansluiting aan bij Liander.

Milieu Centraal

Icoon Innovatie

Op de site van Milieu Centraal kunt u meer lezen over isoleren, duurzame verwarming en wonen zonder aardgas.  

Meer weten?

Icoon Geen antwoord op uw vraag

Vraag advies bij het Energieloket in uw gemeente. Zij geven advies en kunnen u in contact brengen met specialisten in isolatie en/of duurzame warmte apparaten.