Uw aansluiting aanvragen of aanpassen

Uw aansluiting

Liander zorgt voor uw elektriciteitsaansluiting en/of gasaansluiting op het energienet. Een aansluiting aanvragen of aanpassen regelt u via mijnaansluiting.nl. Bekijk alle mogelijkheden, kosten en stappen bij een aanvraag.

Makkelijk en snel

 • Bekijk uw eigen aansluiting
 • Uw slimme meter uitlezen?
 • Uw tarieven voor netbeheer
Regel het nu zelf

Typen aansluitingen

Er zijn verschillende typen gas- en elektriciteitsaansluitingen. Bekijk de mogelijkheden en kosten per type aansluiting.

Persoonlijk advies

Icoon Vergrootglas

Log in en bekijk uw aansluiting. U heeft geen account nodig. U logt in met uw adresgegevens en meternummer. Hierna kunt u met de 'keuzehulp' de aansluiting kiezen die u nodig heeft. 

Hoe herkent u een monteur

Aannemers legitimeren zich met een pasje van Liander. Op het pasje staat het logo van Liander en de naam van de monteur.

Veelgestelde vragen

 • Meld u zo spoedig mogelijk aan bij een energieleverancier. Lees alles over het voorkomen van afsluiting. Blijf op de hoogte van de status van uw aanmelding via www.liander.nl/voorkomafsluiting.

 • Hier vindt u de vervolgstappen die volgen na uw aanvraag van de wijziging van uw aansluiting.

   
 • De status van uw aanvraag volgt u via mijnaansluiting.nl. Hier vindt u ook de gegevens van uw contactpersoon bij Liander.

   
 • Nadat u een aanvraag heeft ingediend via mijnaansluiting.nl wordt u binnen een paar dagen gebeld door een medewerker van Liander. In dit gesprek kunt u al uw vragen stellen. Na het gesprek met onze medewerker krijgt u van ons de officiële offerte van uw aanvraag. Als u daarna nog vragen heeft, belt u met uw contactpersoon. De contactgegevens vindt u op Mijnaansluiting.nl.

 • Bel met uw contactpersoon of aannemer voor het verzetten van de afspraak. Weet u niet wie dat is? U vindt de contactgegevens als u inlogt op mijnaansluiting.nl.

 • Liander beheert het netwerk voor gas en stroom tot in uw meterkast. De aansluiting en de meter zijn uiteraard op meerdere manieren beveiligd. Ook u bent verantwoordelijk voor veiligheid. Lees meer over veiligheid in de meterkast.   

 • Alles rond een aansluiting regelt u via mijnaansluiting.nl. Of het nu om de aanvraag van een nieuwe vaste aansluiting gaat of een tijdelijke aansluiting. Of een wijziging van een bestaande aansluiting. De kosten vindt u in ons tarievenoverzicht. Laat u de capaciteit van uw aansluiting wijzigen? Houd er dan rekening mee dat de periodieke kosten kunnen veranderen.