Stappen wijzigen aansluiting

Stappen wijzigen

U wilt uw aansluiting laten wijzigen. Bekijk in de onderstaande stappen hoe het werkt.

 1. Vraag de wijziging aan via mijnaansluiting.nl

  Op mijnaansluiting.nl regelt u de wijziging van uw aansluiting. Dit is de landelijke ingang voor gas-, elektriciteits-, water- en kabelaansluitingen. Bij een standaardsituatie, ontvangt u direct een prijsopgave en een opdrachtbevestiging.

 2. We nemen de aanvraag met u door

  Binnen 10 werkdagen na opdrachtbevestiging bellen we u om de aanvraag door te spreken. Vervolgens sturen we u een factuur via e-mail.

 3. Een aannemer neemt contact op voor een afspraak

  Liander werkt samen met een aantal aannemers. De datum voor het uitvoeren van de werkzaamheden spreekt u samen met de aannemer af.

 4. U bereidt zelf de ruimte voor

  Voorbereiding op afspraak

  Bij verzwaring Bij verlichting Bij verplaatsing
  Zorg ervoor dat: Zorg ervoor dat: Zorg ervoor dat:
  Uw meterkast leeg is Uw meterkast leeg is Uw meterkast leeg is
  De route naar de meterkast vrij is De route naar de meterkast vrij is De route naar de meterkast vrij is
  Uw binneninstallatie (groepenkast) gereed gemaakt is voor de verzwaring. U bent hier zelf verantwoordelijk voor. Raadpleeg hierbij een erkend installateur. De nieuwe invoering en indien mogelijk een mantelbuis gereed zijn voor de uitvoeringsdatum. Raadpleeg hierbij een erkend installateur.
  De groepenkast voorbereid is voor de uitvoering. Raadpleeg hierbij een erkend installateur.

  De meter en de aansluitkast zijn van Liander, alles boven de meter is uw verantwoordelijkheid. Zoals de groepenkast en de aardlekschakelaar. Vraag altijd een erkend installateur om advies over de benodigde capaciteit. Liander mag u hierover niet adviseren.

 5. De aansluiting wordt gewijzigd

  De werkzaamheden worden op 1 dag gedaan. Als het nodig is passen we ook de meter aan. Voor het verdere werk aan de binneninstallatie (uw meterkast) adviseren we u een installateur in te schakelen. Deze werkzaamheden dienen voor de afspraak met Liander gereed te zijn.

 6. U ontvangt een rekening

  Deze kunt u binnen 14 dagen betalen via NL95INGB0000005585.