Aansluiting aanvragen

Kosten

Beantwoord onderstaande vragen. Zo ziet u welke aansluiting in uw situatie geschikt is. En welke mogelijkheden deze aansluiting biedt. Ook vindt u de kosten en stappen bij een aanvraag. Vraag een erkend installateur om advies. Een aansluiting vraagt u aan op mijnaansluiting.nl.

Uw nieuwe aansluiting

Mogelijke aansluitingen en kosten

Bekijk de kosten van een aansluiting met de capaciteit die u nodig heeft. Raadpleeg altijd een erkend installateur voor advies.

De kosten van een terugleveraansluiting

Een nieuwe aansluiting tot en met 3x80 ampère vraagt u aan via mijnaansluiting.nl. Vul daarbij in het opmerkingenveld ‘Terugleveraansluiting collectieve zonopwek’ in. De kosten zijn afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting en zijn gelijk aan de éénmalige kosten van een 'gewone' nieuwe aansluiting.

Capaciteit aansluiting Tarief incl. btw
3-fase: 3x25 A € 980,10
3-fase: 3x35 en 3x50A € 1.324,95
3-fase: 3x63 A en 3x80A € 1.551,22

U betaalt ook periodieke terugleverkosten voor een terugleveraansluiting. Deze periodieke kosten wijken wel af van de 'gewone' netwerkkosten omdat de zuivere terugleveraansluiting vrijgesteld is van de transportafhankelijke kosten (en systeemdienst). U betaalt deze kosten via de energieleverancier waarmee u een contract voor de teruglevering heeft.