Terugleveraansluiting aanvragen

Terugleveraansluiting

U regelt een terugleveraansluiting via mijnaansluiting.nl. Bekijk de soorten, de kosten en alle stappen die u doorloopt bij een terugleveraansluiting. Vraag altijd een installateur om advies.

Soorten terugleveraansluitingen

Capaciteit Toepassing
3x25, 3x35, 3x50, 3x63 of 3x80A Deze aansluiting is alleen bedoeld voor het terugleveren van elektriciteit op het net vanuit een gezamenlijke opwekinstallatie. Energiecollectieven die gebruik willen maken van de korting op de energiebelasting vanuit het Energieakkoord hebben bijvoorbeeld deze terugleveraansluiting nodig.

Bij een terugleveraansluiting is het van belang dat de installatie, waarvoor de tweede aansluiting wordt gevraagd, technisch gescheiden is van de al bestaande installatie. Deze aansluiting is dus niet nodig om als consument te kunnen salderen

De kosten

De kosten voor een terugleveraansluiting bestaan uit eenmalige en periodieke kosten.

  1. Eenmalige kosten

    Het bedrag hangt af van de capaciteit die u kiest. U ontvangt hiervan een rekening van Liander. Bekijk de eenmalige kosten.

  2. Periodieke kosten

    De netbeheerkosten (onder andere voor meterhuur en transport) betaalt u maandelijks via uw energieleverancier. Het bedrag is afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Bekijk de periodieke kosten.

Vraag een aansluiting aan

Dit regelt u op mijnaansluiting.nl
Deze website is de centrale landelijke ingang voor gas-, elektriciteits-, water- en kabelaansluitingen. 
 

Komt u er op de site niet uit? Neem contact op met de helpdesk via 088 542 64 44.

Na uw aanvraag

Na uw aanvraag

Nadat u betaald heeft, neemt een aannemer van Liander contact met u op. Binnen een aantal weken voert hij de werkzaamheden uit.