Vergeten aan te melden voor terugleveren

Vergeten aan te melden voor terugleveren

U wekt duurzame energie op. Dat is natuurlijk heel mooi want Nederland schakelt om naar een duurzame energievoorziening. Heeft u uw installatie (bijvoorbeeld zonnepanelen) nog niet aangemeld? We leggen u graag uit waarom het belangrijk is om dit alsnog te doen.

Aanmelden is belangrijk voor een betrouwbaar energienet.

De toenemende vraag naar elektriciteit en het grote aanbod van zonne- en windenergie zorgen voor drukte op het elektriciteitsnet. Voor ons als netbeheerder is het belangrijk dat we inzicht hebben in de hoeveelheid teruggeleverde energie die we op ons net kunnen verwachten. Zo zorgen we ervoor dat het elektriciteitsnet zo efficiënt mogelijk functioneert. Daarom is het van belang dat u zich aanmeldt voor het terugleveren van de door u opgewekte energie.

Niet aanmelden kan u geld kosten

Zonder aanmelding kunnen we uw teruglevering niet registreren. Levert u meer terug dan u zelf verbruikt? Dan ontvangt u zonder aanmelding ook geen terugleververgoeding van uw energieleverancier.

Aanmelden voor terugleveren

Bent u al klaar voor terugleveren? Meldt u dan aan op energieleveren.nl. Dit is het landelijk portaal van netbeheerders. Aanmelden kan al vóór het plaatsen van uw zonnepanelen. Houd de volgende gegevens bij de hand:

  • Uw NAW-gegevens.
  • Uw installatiegegevens (type installatie, vermogen etc.).

Veelgestelde vragen