Liander breidt 20KV elektriciteitsnet uit in Heerenveen - Thialf

Heerenveen-Thialf

In Heerenveen gaan wij een nieuwe kabel aanleggen tussen Thialf en het onderstation Heerenveen (Zilverlinde). Deze kabel zal komen te liggen op het traject langs de Zande, Ds Kingweg, en de Haskeruitgang. Daarna gaat de kabel via de Weinmaker naar de woonwijk Heerenveen-noord en dan onder Schans door naar de Zilverlinde. Het leggen van deze kabel kan voor overlast zorgen, met name voor de fietsers. Daarom zullen er op diverse trajecten (met name voor de fietsers) omleidingsroutes ingesteld worden.

De firma Baas zal deze werkzaamheden uitvoeren op werkdagen van 07.00 -17.00 uur. Zij zullen in de maanden maart tot met juni hiermee bezig zijn. Ter hoogte van de scholen zal er zoveel mogelijk tijdens schoolvakanties gewerkt worden om zoveel mogelijk overlast te beperken.

Het gebied

Nederland heeft een van de betrouwbaarste elektriciteitsnetten van de wereld. Dit is echter niet ontworpen voor de snelle ontwikkelingen die nu plaatsvinden. De schaarste op het net is het gevolg van de groeiende economie, de digitalisering van de samenleving, het in recordtempo bouwen van huizen en het verduurzamen van de energievoorziening. Deze ontwikkelingen zorgen voor een explosieve vraag naar elektriciteit waardoor het letterlijk knelt op het elektriciteitsnet. Daarom zijn wij flink bezig het energienet uit te breiden.

Contact

Heeft u vragen over dit project kunt u mailen naar Jeen Bruinsma (omgevingsmanager) jeen.bruinsma@alliander.com

Voor de actuele planning kunt u kijken op de Omniom-app en dan zoeken naar Thialf: